BARELY IN  SPACE

Lichamen in een beeld worden al decennia lang geïnterpreteerd door de kijker, in een context geplaatst en van mening voorzien. Kijken gaat steeds gepaard met perspectief. Wie kijkt er en vanuit welke positie?

Karel schrijft vanuit zijn onderzoek en individuele kijk als maker op het lichaam in de kunsten. Vertrekkend vanuit zijn denkbeelden rondom dat lichaam, geeft hij een inkijk in hoe hij lichamen inzet in zijn eigen werk. In tijden van visuele stortvloed verdwijnt de leesbaarheid van bewust gecreëerde lichaamsbeelden snel. Binnen zijn traject als maker observeert Karel de werkelijkheid van zijn lichaamsbeelden, en biedt context door ze met woorden extra in focus te zetten.

Aan een aantal verwanten werd de vraag gesteld om vanuit hun eigen standpunt de publicatie van aandeel te voorzien. Elk van hen werken mee aan het uitbreiden van zintuigelijk vocabulair over het oeuvre.

Alle inzichten komen in BARELY IN SPACE samen en vormen een dialoog die de toeschouwer uitnodigt anders te kijken naar de lichamen in BARRY’s werk: see some body different.

    paginabeelden 

+  trailer

CREDITS 

 

Taal: NL / 108 Blz. 

Ilona Roesli, Petra Damen, Marijn Lems, Assia Bert, Jesse Vanhoeck, Karel Tuytschaever, Smila Zinecker, Anneke van der Linden - Teksten

BARRY, Alwin Poiana, Joery Erna  - Beelden

 

KOOP DE PUBLICATIE

De publicatie is gedrukt in een beperkte oplage van 150 exemplaren, en is te koop via mail.

Te koop aan 12 euro per exemplaar + verzendkosten BE 2,5 euro of NL 8 euro.